Het Belfort aan de Vossenberg in Meijel is vanaf vrijdag 24 januari voor iedereen vrij toegankelijk. Parkeren is mogelijk in de berm van de Vossenberg weg. Dus niet in de wei want daar is SBB en de boer niet gelukkig mee.

Vanaf nu wordt alle aandacht gericht op  de inrichting van de vier verschillende hallen in deze eyecatcher. Na deze inrichting zal in elke ‘hal’ een eigen thema herkenbaar zijn. De volgende thema’s zul je daarna in het Belfort aantreffen:

  • Oorlog en vrijheid
  • Flora, Fauna  Nationaal Park de Groote Peel
  • Nieuwe natuur (live+)
  • Kunst in de Peel

Tevens wordt hard doorgewerkt aan de verdere inrichting van het terrein. Zo worden op dit moment de informatieborden klaargemaakt voor plaatsing op terrein en in het  Belfort en wordt nagedacht over de inrichting van het evacuatie- en turfstekerspad. Een aantal kazematten zullen nog voorzien worden van stalen luiken en deuren en moeten twee andere kazematten van deze vesting nog geschikt gemaakt worden voor de vleermuizen. De toegangspoort staat in bestelling en de loopgraven zullen indien mogelijk nog voorzien worden van houten zijwanden.

Mocht je dit unieke project willen steunen? Dan zouden wij het leuk vinden als je toe zou willen treden tot het ‘Vossenbergleger’. Hoe dat je dat kunt doen en wat zij vervolgens voor jou willen doen lees je onder “steun het project” op deze website  www.belfortvossenber.nl

De officiële ingebruikstelling is gepland ‪op zondag 3 mei 2020.