19 september wordt het bevrijdingsvuur voor de Peelregio bij het Belfort Vossenberg ontstoken. Dat vuur wordt elk jaar door Eindhovense wielrenners opgehaald in Bayeux in Normandië, vanwaar in juni 1944 de bevrijding van Europa begon.

In 2019 haalden hardlopers uit de Peelgemeenten voor het eerst het vuur in Eindhoven op.

Zaterdag 18 september 2021 wordt het vuur opgehaald in Eindhoven door lopers uit  Meijel en gebracht naar de kathedraal van de Peel, de St. Nicolaaskerk van Meijel.  19 september – de dag dat in 1944 de bevrijding van de Peel begon – wordt het vuur door marathonlopers uit de Peel naar de Vossenberg in Meijel gebracht. Kapelaan Roger Maenen zal het bevrijdingsvuur omstreeks 15.00 uur daar overgedragen aan de burgemeester van de Gemeente Peel en Maas, Wilma Delissen. Zij zal het vuur ontsteken bij het Belfort, met  nabij de kazematten van de Peel-Raamstelling en de luistersteen van de Liberationroute welke het verhaal van één van onze bevrijders David McKellar verteld. Burgemeesters uit de Peelregio zullen in militaire voertuigen vanuit Meijel naar de Vossenberg gebracht worden, dit onder begeleiding van de Meijelse schutterijen en de Brabantse peelgildes . De marathonlopers lopers worden vervolgens ontvangen door Firebrigade Pipes & Drums uit Gemert.  Het officiële gedeelte wordt omstreeks  17.00 uur afgesloten door  de lopers met het vuur muzikaal uit te geleiden naar Asten, Someren, Helmond, Deurne, Laarbeek, Gemert-Bakel en Geldrop-Mierlo zodat het bevrijdingsvuur kan uitwaaien over de gehele Peelregio.

De lopers uit Meijel brengen het vrijheidsvuur naar het Oorlogs-en Vredesmonument waar het in de loop van de avond langzaam zal uitdoven.

Meer achtergrond informatie, over hoe de geallieerden in 1944  de Peel hebben bevrijd,  is te vinden in de Vesting en Belfort Vossenberg.

Hoe laat het bevrijdingsvuur zaterdag 18 september aankomt is nog niet bekend.