Beste betrokkenen bij het project Vesting en Belfort Vossenberg,

Eerder ontving u van ons het bericht: Save the date 3 mei 2020 10.30 – 12.30 uur officiële in gebruikstelling Vesting en Belfort Vossenberg Meijel.

Het Coronaviris maakt dat deze gebeurtenis niet door kan gaan.

Tevens zorgt het virus ook voor vertraging in de uitvoering van de laatste elementen.

De kwartiermakers Fred Bongers, Leo Kuepers, Jo Manders en Mart Rooijakkers, Staatsbosbeheer en alle direct betrokken partners geven gehoor aan de algemene oproep om veiligheid voor iedereen zoveel als mogelijk te borgen.

Wij streven er nu naar de officiële in gebruik stelling te laten plaatsvinden op: Vrijdag 25 september 2020 de eerste Bevrijdingsdag van Meijel

Deze dag moet dan net zo bijzonder worden als 17 november 2019 een gedenkwaardige open dag van het project Vesting en Belfort Vossenberg. De luistersteen van de Liberationroute met het verhaal van David Mckellar Liberationroute werd onthuld. Meijel vierde 75 jaar vrijheid in aanwezigheid van de kleinzoon van David Mckellar en een divisie van de Schotse Highlanders.

Op vrijdag 25 september zal de projectgroep het project overdragen aan Staatsbosbeheer, aan de Peelregio en aan Meijel in het bijzonder. 

Een uitgewerkt programma met activiteiten en tijden volgt te zijner tijd.

De Vossenberg een peeltroef met als rode draad; turf, oorlog, hoogveen en ook (eco)-kunst.

De kwartiermakers Vesting en Belfort Vossenberg

Fred Bongers, Leo Kuepers, Jo Manders mart Rooijakkers.