17 november, de dag waarop Meijel 75 jaar geleden voor de tweede maal bevrijd werd, is herdacht, samen met de Schotse Higlanders en Scot Mathieson, die de luistersteen van de Liberation route onthulde op de Vossenberg. Dit ter gedachtenis aan zijn grootvader die voor onze vrijheid in 1944 zijn leven liet in ons Meijel. Het was een gedenkwaardige dag, een dag die elk jaar in een of andere vorm terug zou moet komen.
Het Belfort en de Vesting Vossenberg moet dan wel afgerond zijn, maar dat gaat beslist lukken.
De kazematten zijn open. IVN-afdeling Meijel is druk bezig om een kazemat in te richten voor de vleermuizen. Inmiddels zijn de originele tekeningen van de kazematdeuren en luiken boven water

We hebben iemand gevonden die dit ijzer en smeedwerk kan namaken namelijk kunstenaar Dirk Verberne de maker van onze Peeltroef . Dit kost wel wat extra tijd, maar maken onze rijksmonumenten op de Vossenberg nog unieker.

De staalconstructie van het Belfort wordt op dit moment opgebouwd op de Vossenberg in Meijel en ook het hout voor de bekleding van de Belfort is onderweg. Maandag 9 december gaan vrijwilligers, onze genietroep, aan de slag bij Bouwbedrijf Stammen om samen met de vaklieden van Stammen de houten zijwanden te assembleren. Op deze zelfde dag start Ketelaars lasbedrijf uit Nederweert met de opbouw van de staalconstructie van het Belfort Vossenberg. De week daarna zullen de geassembleerde zijpanelen door Bouwbedrijf Stammen bevestigd worden aan de staalconstructie. Ook hier zullen enkele vrijwilligers assisteren.

Kunnen we met kerst genieten van het wijde uitzicht over de Peel? Het Vossenberg leger zal ongetwijfeld benieuwd zijn wat zij te verdedigen hebben.

Jij ook? Wil je ook bij het Vossenberg leger horen en je aansluiten?
Ga naar de sponsorpagina en meld je aan als soldaat, kapitein of welke rang dan ook.
En als je generaal wil worden, neem dan contact op met de kwartiermakers, om te komen tot een goede dienst invulling, afgestemd op je kwaliteiten.