Wegwijzer op de internationale Liberation Route Europe wandelroute

Vanaf  7 juli is bij de Vesting en Belfort Vossenberg in Meijel een ‘Vector of Memory’ te bewonderen. Met deze bijzondere markering maakt de Vossenberg deel uit van de Liberation Route Europe, een internationaal netwerk van meer dan 10.000 kilometer aan wandelroutes langs musea, monumenten, begraafplaatsenen historische locaties die herinneren aan de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog.

De Vector is een bijzondere wegwijzer in een serie van meerdere ‘Vectors of Memory’, ontworpen door de befaamde Amerikaanse architect Daniel Libeskind. De vectoren markeren belangrijke gebeurtenissen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bij de Vesting en Belfort Vossenberg wordt  niet alleen door de luistersteen het verhaal  van  David Mckellar, verteld maar ook de daar liggende kazematten en het Belfort hebben een verhaal.  Het verhaal over de realisatie van deze kazematten en hun functie  in de Peelraamstelling. En het verhaal hoe geallieerden de weg door de peel vonden met behulp van een bewoner nabij de Vossenberg.

Een wandeling langs deze kazematten/rijksmonumenten en het beklimmen van de 22 meter hoge Belfort is meer dan de moeite waard.